.

.

2009 m. gegužės 28 d., ketvirtadienis

Kairuanas















Man labai patinka atostogos arabų kraštuose. Dėl savo kontrastų ir jausmo lyg būtum vienoje iš ''Tūkstantis ir viena naktis'' pasakų. Šiandien pabūsiu Jums Šacherezada. :)
Tunisas-ketvirta mano aplankyta arabų šalis. Čia su pasididžiavimu sakoma,kad septyni apsilankymai Kairuane prilygsta vienai piligriminei kelionei į Meką. Kairuane stovi pati svarbiausia Šiaurės Afrikoje mečetė ,,Sidi Okba''. Jie galvoja,kad katalikų sielos yra nešvarios todėl ją galėjome pamatyti iš kiemo. Atvirai sakant man įspūdį padarė tik šviestuvai.
Nors tai turistinis miestas,bet tą dieną mes nesutikome nei vieno turisto. Buvo labai keista. Eini senamiesčio gatve lydimas viltingų žvilgsnių ir jautiesi kaltas,kad nieko neperki.
Tiesa nusipirkau arabišką,baltą,ilgą,medvilninę tuniką. Ji visai man pravertė sekančioje kelionėje Turkijoje. Šiauliuose juk nesuprastų? :)
Dar Kairuanas visame pasaulyje garsus savo kilimais. Jų čia yra kiekvieno kišenei. Brangiausius kilimus moterys riša net 2-3 metus. O tą dieną,kai jis baigtas atsisveikina su juo lyg su artimu žmogumi.
Eidama pro duonos kepyklą lengvai apstulbau. Bet tas jausmas ten lydi nuolat.
Kairuanas-Tuniso saldumynų sostinė. Konditerijoje dažniausiai derinami kviečiai, cukrus,medus,riešutai,datulės,įvairios sėklos,prieskoniai ir džiovinti vaisiai.
Pamenat pradžioje minėjau kontrastus? Taigi-skaniai atrodantys saldumynai su širšių spiečiumi aplinkui ir šalia kabanti skerdiena. :)
Bet kelionių tikslas juk yra pamatyti,paragauti,paliesti,išgirsti,užuosti kažką naujo.
Fotografuota-2008 gegužė
Kairuanas-Tunisas
Šiaurės Afrika