.

.

2009 m. balandžio 17 d., penktadienis

Milanas






Nežinau kodėl visada norėjau nuvykti į Milaną. Gal todėl,kad gerai skamba ''Skrendu į Milaną''.
Juokauju. :)
Malpensa oro uostas man pasirodė klaidžiausias kiek esu buvusi. Sekanti nuostaba-miesto centre pro šalį ėjusi moteris pagyrė mano violetinį marškinių,kojinių ir šaliko derinį. LT tai nėra įprasta. :)
Pirmas tikslas buvo Leonardo da Vinci freska ''Paskutinė vakarienė''. Pora metro stotelių ir mes jau bažnyčioje. Kažkaip keista nereikėjo pirkti bilieto,jokių eilių. Freskos nėra. Pasirodo ji vienuolyne šalia bažnyčios. O ten šimtas autobusų su japonų turistais. :)
Į vidų nepatekome. Užsirezervuoti turėjome prieš dvi savaites. Nepadėjo nei mano nusiminusi veido išraiška,nei pasakojimas jog mes iš taip toli ir taip norime pamatyti tą freską.
Sekanti stotelė Duomo aikštė. Beja metro Milane labai pigu. Duomo bažnyčia tai didžiausia pasaulyje gotikinė katedra. Šalia jos Vittorio Emanuele II galerija. Prada batelių nenusipirkau,bet pasivaikščioti buvo faina.
Susidarė įspūdis jog vyrai jau gimė su kostiumais,o moterų svarbiausia ginkluotė-naujausi batai,rankinės ir akiniai nuo saulės. Neveltui Milanas ir mada yra sinonimai. :)
Fotografuota-2008 rugsėjis
Milanas-Italija